Mini BMM i Hjo

Fredag 31/7 samlades en liten grupp Cortinavänner för att i avsaknad av det inställda British Motor Meet åtminstone träffas under helgen och snacka lite Cortina. Vi började med en lunch med sjöutsikt på Kihlbergsgården Café & Bistro och tog därefter en promenad i Hjo och minglade vid hotell Bellevue. Vi fick parkera bilarna på gräsmattan mot Vättern. På kvällen serverades det grillbuffé.

Lördag morgon började med en alldeles utmärkt iscensatt guidad äventyrstur på Karlsborgs Fästning. Den tog drygt en timme. Därefter avnjöt, nåja, vi en medioker laxbuffé på Idas Brygga för 135 kr.

Efter lunch blev det en kort biltur till Forsviks Bruk där vi fick en faktaspäckad visning av brukets spännande historia. Därefter var lördagsutflykten slut och vi återgick till Hjo. Kvällen avslutades med grillbuffé.

På söndagen åkte de som ville på ett besök hos vår medlem Tomas Carlsson i Skövde som har en imponerande samling med Husqvarna motorcyklar och andra HVA-prylar. I garaget gömmer sig även Sveriges förmodligen finaste Mercury Monterey 1954. Här bjöds på kaffe och trevlig samvaro.

Roffe Stohr